Ο Τάσσος Σταθόπουλος γεννήθηκε το 1970 στην Πάτρα και είναι δημοσιογράφος - αθλητικός συντάκτης στην ημερήσια εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος».

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1988, ενώ εργάστηκε στις εφημερίδες «Πάτρα Σπορ» (1992 - 1997), «Ημέρα» (1995 - 2001) και «Πελοπόννησος» (2001 - σήμερα). Είναι μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΠΗΝ. Έχει εκδώσει στο παρελθόν τα βιβλία «Εθνική Ελλάδας μια ομάδα μια ιστορία», «Αχαϊκό ποδόσφαιρο 120 χρόνια», «Πατραϊκή πυγμαχία μια ιστορία δόξας», «ΑΕΠ Ολυμπιάς 1961 - 2016, στίβος», ενώ έχει συμμετάσχει στη συγγραφή επτά ακόμα βιβλίων αθλητικού και ιστορικού περιεχομένου. Παράλληλα, από το 2014, είναι υπεύθυνος της σειράς ιστορικών ένθετων αφιερωμάτων στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» με την επωνυμία «Επιλογές».

Έχει τιμηθεί με επαίνους από τον ΠΣΑΤ για τα βιβλία «Αχαϊκό ποδόσφαιρο 120 χρόνια» και «ΑΕΠ Ολυμπιάς, στίβος 1961-2014». Παράλληλα τον έχουν βραβεύσει, κατά σειρά, η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Αχαΐας - Ηλείας, ο ΑΟ Θρίαμβος, ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών ο ΑΟ Παγκράτειο, το τμήμα μπέιζμπολ του ΑΟ Σείριος, η Ακαδημία των Σπορ, η Ένωση Τάε κβον ντο Δυτικής Ελλάδας, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π., το τμήμα σόφτμπολ του ΑΟ Σείριος, από κοινού τα πυγμαχικά τμήματα της ΕΑΠ και της ΠΥΓΜΗ, ο Σείριος Παραλίας, το τμήμα πυγμαχίας της Παναχαϊκής, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου Πάτρας, ο Ολυμπιακός Πατρών και ο Αθηνόδωρος Αιγίου.

Kυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας: