Ο Ανδρέας Χριστόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1958. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΙ Πατρών στον κλάδο των Τουριστικών Επιχειρήσεων. Η ενασχόλησή του με την δημοσιογραφία ξεκίνησε από τα 15 του χρόνια όταν εξέδιδε χιουμοριστική εφημερίδα στο σχολείο του (Γ΄ Γυμνάσιο Πατρών). Από τα 16 του εντάχθηκε στο δυναμικό της αθλητικής εφημερίδας Αθλητικά Νέα και από τότε εργάζεται συνεχώς στα ΜΜΕ, σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Το 1982 σε ηλικία μόλις 24 ετών αναλαμβάνει ως αρχισυντάκτης την ημερήσια εφημερίδα των Πατρών Αλλαγή. Το 1986 μεταπήδησε στην ιστορική εφημερίδα Η Ημέρα, επίσης ως αρχισυντάκτης, ενώ έγινε ανταποκριτής των εφημερίδων Ελευθεροτυπία και Μακεδονία. Παράλληλα εργάστηκε και στην κρατική ραδιοφωνία με εκπομπή αφιερωμένη στην δραστηριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το 1988 απέκτησε την εφημερίδα Η Ημέρα, ως ιδιοκτήτης και εκδότης της, ενώ ανέλαβε διευθυντής προγράμματος στον ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Πάτρα».

Ως εκδότης της Ημέρας εξέδιδε την αθλητική εφημερίδα Sportweek, ίδρυσε τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ημέρα FM», το μηνιαίο περιοδικό Ημερολόγιο, τον οδηγό διασκέδασης Μέρα–Νύχτα και πλήθος άλλων εξειδικευμένων εκδόσεων δημιουργώντας ένα πλήρες Media Group. To 2005 αποχώρησε από την Ημέρα και εξέδωσε την ημερήσια εφημερίδα Σημερινή (2005-2010) και στη συνέχεια τον Πατρινό Τύπο (2011). Εργάστηκε ως διευθυντής προγράμματος στο «Ράδιο Γ» και στην τηλεόραση της «ΟΡΤ» (Ηλεία).

Σήμερα είναι διαχειριστής της ιστοσελίδας molonoti.gr (από το 2011), εκδίδει την εφημερίδα «Μ» (Μολονότι), ενώ αρθρογραφεί καθημερινά σε 10 ημερήσιες περιφερειακές εφημερίδες. Έχει εκδώσει το Στοίχημα (διήγημα) και το Μισές αλήθειες (απάνθισμα των κυριότερων άρθρων του).

Kυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας: