Επιστροφή 

Παρουσίαση Βιβλίου
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 19.00
Αθήνα: Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη»
(Αλέκου Παναγούλη 17Α)


Με συνδιοργάνωση του Δήμου Ζωγράφου, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ζωγράφου και των Εκδόσεων «Πικραμένος», η ποιητική ανθολογία που επιμελήθηκε η Δώρα Μέντη «Το Γλωσσάριο των Ανθέων: Ανθολογία Ποιημάτων για Λουλούδια εν Ανθηρώ Έλληνι Λόγω» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 19.00, στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη» (Αλέκου Παναγούλη 17Α, Αθήνα).

Θα συμμετάσχουν ως ομιλήτριες η Αθηνά Βογιατζόγλου (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) και η Δέσποινα Δεμερτζή (ποιήτρια). Θα ακολουθήσουν αναγνώσεις ποιημάτων.

Η παρουσίαση πλαισιώνεται από φωτογραφίες με αγριολούλουδα του Υμηττού, όπως τις αποτύπωσε ο Ιωσήφ Βιβιλάκης (Πανεπιστήμιο Αθηνών).


Αναφορικά με την έκδοση

Η Δώρα Μέντη υπογράφει την έκδοση που περιλαμβάνει 200 ποιήματα από 103 Έλληνες ποιητές που θεματοποιούν 70 λουλούδια και άνθη, ανθοφόρα δέντρα και φυτά. Η έκδοση περιλαμβάνει 24 ακουαρέλες, εικαστικά έργα, της Αρετούσας Ιερωνυμάκη και χαιρετίζεται από τον Στέργιο Α. Πυρίντσο, Καθηγητή Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και επιστημονικά υπεύθυνου του Βοτανικού Κήπου Πανεπιστημίου Κρήτης. Με ποιητικά «κορφολογήματα» από την αισθητική του 19ου και τις πινελιές του 21ου αιώνα η έκδοση απευθύνεται στον απαιτητικό αναγνώστη του σήμερα.